12 september 2015
15:00

Hallstahammar SK

Referat: Fagersta Södra IK - Hallstahammar SK

Det blev seger för Södra när man mötte Hallsta SK på lördagseftermiddagen på Onsjövallen. Det var Hallsta som skapade den första målchansen i den 10:e minuten då en Hallstaspelare kom helt fri med Daniel Hedlund i Södramålet men "helge" i målet räddade snyggt. I anfallet efter så är Wille Klasén helt ren med målvakten efter en soloraid men målvakten gör en fotparad. Södra börjar få kontroll på matchen och skapar nåra fina lägen bl a genom Tiko Grigoryan som rullar bollen strax utanför stolpen i fritt läge. Han har även ett skott över från ett bra läge. Även Emil Zoltek har ett par fina lägen men en storspelande Hallstamålis håller tätt. Jocke Larsson drar på ett jätteskott men målvakten räddar på nytt igen. Halvleken slut 0-0.

I andra halvlek så spelar Södra ut ett tröttkört Hallsta fullständigt och skapar chans på chans. Bl a så har Sebba Jansson en frispark som målvakten tippar till en hörna. Wille klasén är näta ett par gånger om bl a så drar Wille 5-6 gubbar o kommer ren med målvakten men målisen räddar ännu en gång. Det välförtjänta målet kommer i den 75:e minuten efter ett riktigt drömmål utav Artur Poghosyan, Artur får ett inlägg från vänsterkanten från Jimmy Jönsson bollen går över bägge anfallarna där Artur drar till direkt på halvvolley från ca 20 meter och bollen går som en projektil rätt upp i krysset. Helt klart årets mål på Onsjövallen. Södra gör oxå 2-0 genom en omarkerad Emil Zoltek som rullar in Jocke Larssons hörna i mål i den 82:a minuten. Matchen slutar med 2-0 seger för hemmalaget FSIK.

Södra var det klart bättre laget denna dag och segern var klart i underkant då man radade upp målchanser där en storspelande Hallstamålvakt höll dem kvar i matchen länge. Hallsta hade en målchans på hela matchen som Helge räddade snyggt. 3-backslinjen med Jocke Larsson,Martin Metsomäki och Pawel Gentek var riktigt bra idag även Helge i målet agerade med stor pondus. Framåt så var Wille klasén på spelhumör och skapade ett flertal chanser att avgöra matchen tidigare men bollen ville inte in. Även Artur Poghosyan var bra och fick göra sitt första mål för säsongen med en riktig kanon... årets mål helt klart.